Lectura a càrrec de Joan Manel Del Pozo de Utopia de Thomas More

Publicada per primera vegada en llatí l’any 1516, Utopia és l’obra més destacable del brillant humanista anglès Thomas More, l’home que Enric VIII va decapitar perquè es negava a acceptar que el rei capitanegés l’Església d’Anglaterra. Aquest enlloc que és l’illa d’Utopia, More se’l va imaginar com un paradís de tolerància religiosa, on no hi faltava ni la feina ni els recursos per a tothom, on ningú no tenia més que els altres perquè tots els béns eren en comú i d’on la violència i el vici eren exclosos. Durant cinc-cents anys, el somni utòpic de More ha inspirat des de cristians fins a comunistes. Cada època ha llegit Utopia d’una manera diferent, perquè a cada època li corresponen també les seves pròpies utopies.

 

 

Joan Manel del Pozo ens presentarà la primera traducció catalana contemporània feta directament del llatí d’aquest clàssic de l’humanisme europeu.

Joan Manuel del Pozo, professor de filosofia de la Universitat de Girona, traductor de Ciceró i Thomas More. Va ser diputat al Congrés i al Parlament; tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona; conseller d’Educació i Universitats, i actualment, conseller de la CCMA.

 Ponència en català

Entrada gratuïta – places limitades

Divendres 10 de febrer, 19h

A l’Alliance Française de Sabadell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s