30 nits a l’Alliance Française de Sabadell

CASABLANCA BENEDICTA

Divendres 29 de juny, a les 22 h

Bolero, fado, sirtaki, cúmbia, guajira, rumba, balada… Als sabadellencs Casablanca Benedicta no hi ha estil que se’ls resisteixi. Amb dos discos al mercat (Casablanca Benedicta i El Café de María) i gairebé vint anys de recorregut, el grup continua fent la volta al món en clau musical, ja sigui versionant temes aliens com defensant els propis. La inconfusible veu d’Antonia León exerceix de guia d’un grup que tant reinterpreta la famosa María la portuguesa, de Carlos Cano, com s’atreveix amb el Piano man, de Billy Joel, o amb Un pont de mar blava, de Lluís Llach.

 

FITXA ARTÍSTICA: Antònia León, cantant; Joan Tassa, guitarres; Francesc Membrives, acordió, Enric López, baix i veus; Raül Serrano, percussió

 

L’UNIVERS D’UN POETA O LA DISTORSIÓ D’UN PAISATGE

De Jordi Fàbregas

Dilluns 2 de juliol, a les 21.30 h

L’univers d’un poeta o la distorsió d’un paisatge és una aproximació a l’obra del santpolenc Jordi Fabregas, amb una tria de poemes i textos de prosa poètica, escrits a partir del 1981. El fil dramàtic llisca per moments en la vida d’una persona inconcreta i l’actriu Elisenda Rué, utilitzant una cadira com a única escenografia, esdevé una mena d’Alícia en el País de les Meravelles que guia el públic cap a l’imaginari de l’autor. Fabregas i Rué defugen l’intimisme per fer aflorar un univers extravertit i musical que vol fer anotacions, marques i senyals en el remolí de l’existència.
FITXA ARTÍSTICA: Jordi Fàbregas, autor i director; Elisenda Rué, interpret; Ferran
CARMEN DOORÁ EN CONCERT
Divendres 6 de juliol, a les 22 h
La veu de la cantaora Carmen Doorá s’ha nodrit amb paisatges diversos. Nascuda a Málaga, es va criar en un poble de Múrcia i va viure a Granada i també a París, ciutat en que debuta com a professional, treballant als tablaos Casa Pepe i Planeta Andalucía. Participa en projectes artístics de grups com Hend Zouari (fusió de música oriental i flamenca) i Tato Marenco (folklore de la costa colombiana) i exerceix també com a professora de la penya Flamenco en France. Actualment, Doorá s’ha establert a Barcelona i desplega una intensa activitat amb el seu projecte de flamenc-latin-jazz.
FITXA ARTÍSTICA: Carmen Doorá, cante; Sergio Muñoz, guitarra; Ángel “el Dorao”, percussió; Violeta Barrio, ball
CANÇONS DE TOTES LES HORES
Cançons sobre poemes de Josep Maria de Sagarra
Dilluns 9 de juliol, a les 21.30 h
Amb motiu del 50e aniversari de la mort de l’escriptor Josep Maria de Sagarra, celebrat el 2011, el cantautor barceloní Toni Subirana va reeditar el disc que li va dedicar fa divuit anys i que, avui en dia, s’havia convertit en una joia introbable. Amb el títol de Cançons de totes les hores, al treball hi són representats pràcticament tots els llibres de cançons del poeta. Els catorze temes han estat musicats pel propi Subirana, amb arranjaments de Manel Camp, i són un excel·lent punt de partida per endinsar-se en l’obra d’un dels grans noms de la literatura catalana.
FITXA ARTÍSTICA
Toni Subirana, guitarra i veu
DUO DEBAECKER
La Chansonnette. Dans l’air du temps du XXème siècle…
Divendres 13 de juliol, a les 22 h
Les cançons de tota la vida s’amaguen en racons de la memòria i, de tant en tant, reapareixen en forma de tonada que es taral·leja. Marie i François Debaecker han capturat aquestes chansonnettes per crear un espectacle poètic i nostàlgic. Recuperen melodies i cançons de Bruant, Brel, Gainsbourg, Barbara, Brassens, Montand, i molts d’altres, per pintar l’aquarel·la musical del Montmartre cabareter, del cèlebre La Rose Rouge de Saint-Germain-des-Prés, i de molts altres indrets de França, en un tour des dels bojos anys vint fins a la dècada dels vuitanta.
FITXA ARTÍSTICA: Marie i François Debaecker, intèrprets, François Debaecker, piano
LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS
De Bernard-Marie Koltès
Dilluns 16 de juliol, a les 21.30 h
La nit just abans dels boscos és un gran text d’un dels autors que més empremta han deixat en la dramatúrgia contemporània: el francès Bernard-Marie Koltès. Amb una veu personalíssima i una sensibilitat indiscutible a l’hora de parlar de les pors humanes, Koltes es va buidar amb tota cruesa en aquesta obra, protagonitzada per un emigrant perdut en qualsevol ciutat, un estranger que sent el desig extrem de parlar i de ser escoltat, un personatge que necessita tocar algú amb les seves paraules, amb el seu crit. La vigència del text, 36 anys després de ser escrit, és més evident que mai.
FITXA ARTÍSTICA
Joan Castells, director
Isaac Serrano, intèrpret

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s