CINECLUB SABADELL

Començant l’iniciativa “Cinema Art Total”, que recorrerà tot el curs amb dues projeccions cada trimestre, el Cineclub Sabadell us proposa una vetllada que fa dialogar el cinema amb la poesia i el teatre:

Poesia i Teatre:

Abans de cada projecció, comptarem amb un recital teatratlitzat de fragments del poema Howl (Udol) d’Allen Ginsberg a la pròpia sala del cinema, a càrrec de la companyia  teatral “Furtiva”. La companyia Furtiva, de nova creació, vol acostar-nos a un teatre contemporani, independent i no convencional, comptant en aquesta estrena amb un text que s’adiu molt a aquests termes, provocador en el seu moment i vàlid encara ara.

Poesia i Cinema:

Howl (2010), de Rob Epstein i Jeffrey Friedman

Que forma part de la secció Cinema Art Total: Literatura

Sinopsi: Allen Ginsberg, poeta nord-americà dels anys 50, va ser un dels principals promotors de la Generació Beat. El film gira al voltant de la seva obra més coneguda: Howl, la qual va ser víctima de la censura per ser qualificada d’obscena atès el contingut, expressat amb un llenguatge que no vol saber res de cap mena de tabú.

La intenció dels realitzadors és aconseguir que el seu treball el protagonitzi un poema. El camí per aconseguir aquesta característica, d’una banda sacrifica fiabilitat biogràfica de l’autor, però d’una altra ens aporta un espectacle visual, barrejant el llenguatge fílmic i el poètic, que dóna credibilitat al seu objectiu. Encara que la manera com es deixen de banda altres aspectes prou importants de la història per amanyagar la obra de Ginsberg pot ésser una ofensa pels coneixedors del poeta, el resultat aconsegueix gaudir des d’una altre perspectiva d’una clàssic de la proposta contracultural dels anys 50.

Dia: Dijous 22 de novembre

Lloc: Cinemes Imperial de Sabadell (Pl. de l’Imperial, núm. 4)

Hora: 20:00 i 22:30 h.

Organitza: Cineclub Sabadell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s