PROGRAMA DEL VIATGE A PARIS PER L’APLEC 2013

ViatgeParis

PROGRAMA DEL VIATGE A PARIS (maig 2013)

Sortida : DIVENDRES 10 DE MAIG A LES 22H

Arribada : DISSABTE 11 DE MAIG A LES 10H

INSTAL·LACIÓ AL CENTRE KELLERMANN

11H30 : passejada pel barri de la Butte-aux-Cailles i pícnic al Parc Montsouris

A través dels carrerons insòlits i les avingudes plenes d’arbres, aquesta passejada us portarà de Place d’Italie a la Ciutat Universitària i al Parc Montsouris. No penseu que hi trobareu monuments famosos com al centre històric de París, però això no afectarà pas a la qualitat de la passejada: ben al contrari, de segur cada carrer val la pena. Aquesta petita caminada durarà al voltant d’una hora i mitja.

 

14h30: Sortida en autocar cap al Parc de la Villette

ADULTS: cap a la Cité de la Musique, per visitar l’exposició “MUSIQUE ET CINÉMA : LE MARIAGE DU SIÈCLE ?”

Què seria de la màgia del cinema sense l’emoció de la música? L’exposició “La música i el cinema, el casament del segle?” ambiciona de revelar el que està en joc en aquesta trobada sensible entre dues arts. Dirigida a tots els públics, tant als cinèfils com als amants de la música, és una oportunitat per submergir-se entre les cametes de la fabricació  de les grans pel·lícules que han marcat la història del cinema, tot fent perceptible el paper de la música en la seva creació.

JOVES: cap a La Cité des Sciences

L’espai d’exposició permanent de la Ciutat de les Ciències s’ocupa de disciplines científiques bàsiques. Des del Big Bang fins a les imatges de satèl·lit, passant-hi per la física quàntica, les il·lusions òptiques, la geometria o l’acústica, descobrireu o redescobrireu els grans fenòmens i teories científiques que regeixen el nostre món.

18h30: marxem tots del Parc de la Villette i anem cap als bateaux–mouches per als que volen veure Paris des del Sena, els altres prendrem alguna cosa als molls.

19H30: cap a l’Opera de París i passejada pels grans bulevards, fins al restaurant Bouillon Chartier per sopar.

Un no esdevé un mite per casualitat, ni tampoc es manté com a tal comptant només amb la reputació. Chartier té més de 100 anys i les coses hi van bé. És tant al cor dels parisencs de sempre com als records dels turistes de tot el món, potser una cosa explica l’altra.

El 1896, el Bouillon Chartier va néixer amb una idea simple: oferir un àpat digne d’aquest nom per un mòdic preu, respectar al client per guanyar la seva lleialtat. Cinquanta milions de menjars i només quatre propietaris més tard, la recepta segueix sent bona …

Al llarg de les dècades i les anècdotes, el local ha vibrat al ritme de tots aquells, il·lustres o anònims, que se l’han estimat en  parella, amb la família o entre amics. D’aquesta manera s’ha guanyat, més que una personalitat única, una ànima.

Entreu al vast saló i sala llegendària. Seieu tranquil·lament a taula, deixeu la vostra mirada perdre’s sobre els famosos armaris de calaixos on els parroquians habituals deixaven els seus tovallons, sobre la pintura de Germont, qui va crear aquesta obra el 1929 per pagar el seu deute.

Observeu l’incessant ballet dels cambrers en armilla negre i davantal blanc, d’eficàcia incomparable … I obriu de bat a bat les papil·les gustatives!

Tornem al centre Kellermann per la nit

 

DIUMENGE 12 DE MAIG

10h00 : sortim del centre kellermann

10h30 : visita guiada de la Comédie Française

La Comédie Française ofereix visites guiades que permeten conèixer la seva història a través de les seves col·leccions d’obres d’art, així com el seu funcionament actual: la companyia, el repertori, l’alternança, els tres teatres, els oficis, tota la vida d’un teatre que ofereix prop de 900 actuacions per temporada.

10h30 : Visita de Notre Dame i de l’Île Saint-Louis, amb pausa per a un gelat a Bertillon i l’île de la Cité

Abans de 1614, només hi havia dues illes verdes, l’Illa de les Vaques i l’Illa de Notre-Dame. El contractista Christophe Marie es va encarregar d’urbanitzar-les, i va començar-hi pel pont que avui porta el seu nom. Acabat el 1630, el pont portava en un principi 50 cases. Però l’obra va massa lenta i Marie és reemplaçat per un altre equip, recolzat per l’arquitecte Le Vau. Les dues illes són reunides amb cobertes de molls de maçoneria, els carrers es dibuixen ortogonalment, s’hi estableix un pla regular del conjunt, la qual cosa era nova. Els primers habitants, artesans i comerciants, s’hi van instal·lar al llarg dels dos carrers principals. Les mansions més luxoses es van construir més tard al llarg dels molls per gaudir de les vistes del Sena. Avui dia és una zona tranquil·la i digna, gairebé preservada de les botigues de souvenirs i de les multituds sorolloses.

12h30 :sortida cap a Montmarte

 14h00 : dinar

 16h00 : Visita-espectacle a Montmartre

Aquesta visita-espectacle, concebuda i escrita per Stephen Mallinger – dramaturg, professor d’història i teatre -, és dirigida per Romain Pissenem en un teatre a l’aire lliure, a l’entorn natural, preservat i encara màgic del poble de Montmartre.

Al llarg del camí haurem, entre d’altres, parlat del martiri de Saint Denis al segle III, de Gérard de Nerval i el seu llamàntol, de Dalida, de Marcel Aymé i el seu Passe-muraille esculpit per Jean Marais, del Jacques Brel principiant, d’Henri Salvador i de Bernard Dimey mentre escrivia “Syracuse”, del Bateau Lavoir, del cabaret Lapin Agile (Gilles!), del Castell de les Boires, de les vinyes, i evidentment de Picasso i altres pintors com Braque, Utrillo, etc. Haurem après doncs alguna cosa, però probablement també haurem cantat, ballat i rigut.

18h00 : temps libre/temps lliure

 20h : rendez-vous à la Fontaine Saint –Michel pour diner /cita a la Fontaine Saint Michel per sopar

Retour au Centre Kellermann pour la nuit. Tornada al centre Kellermann

LUNDI 13 MAI/DILLUNS 13 DE MAIG

10h30 : Marxem per a la visita del barri de Saint Germain des Près

Veureu durant aquest recorregut molts monuments ben coneguts. No obstant això, també us proposem descobrir alguns raconets del barri, força més discrets, però que mereixen encara més la visita. De Saint-Germain des Prés a Saint-Sulpice, a través de Saint-André-des-Arts, aquest és un gran “tour” que us farà saber-ho tot sobre el famós barri de Saint-Germain, els seus monuments i els seus carrerons més secrets.

13h00 : Piquenique sur les quais de la Seine/pícnic sobre els molls del Sena

14h00 :Marxem cap a la Tour Eiffel o temps lliure per a compres, cafès…

Dels Invalides a la Torre Eiffel, es podria pensar que només hi ha un pas: que només cal seguir el Sena. Però per què conformar-se amb això quan es pot fer un agradable passeig pel districte 7? Us oferim una ruta per parcs, a través de la esplanada dels Invalides i del parc del Champ de Mars. Però es tracta també d’un viatge ric en llocs d’interès turístic, així com en carrers amistosos que només coneixen els assidus  del gran barri. És el vostre torn per descobrir-los!

Cita a les 19h per una visita de Chinatown, i marxem cap a Sabadell!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s