Concert de Yacine & The Oriental Groove. 12 de maig 2016.

Yacine & The Oriental Groove, a l Alliance Francaise SabadellYacine & The Oriental Groove presentarà el seu treball “Mediterranean Clash”al pati de l’Alliance Française, el dijous 28 d’abril a les 20h30.

Aquest disc, el tercer de la banda, és una reivindicació de les sonoritats 100% mediterrànies. Amb aquest últim treball la formació es consolida com la banda catalana amb una visió més independent i personal de la música mediterrània o world music feta a Catalunya i a Espanya.

En aquest disc tornen a dibuixar un mapa sonor més festiu, proper i familiar, que convida a celebrar la vida i que fuig dels estereotips que imposen, sovint, els orígens. Una música que s’endinsa en les arrels i la tradició per connectar amb el pop o el rock donant pas així a unes sonoritat completament urbana.

El nom del disc, “Mediterranean Clash”, és una referència directa a la situació sòciopolítica que viu actualment l’Europa Occidental. Sorpresa, desorientada, confusa i incapaç en moltes ocasions d’assimilar cultures d’arreu i a l’hora properes. Però lluny d’incidir en la vessant pejorativa de la paraula “xoc”, la música de Yacine & The Oriental Groove és l’exemple i la millor reivindicació de l’oportunitat que pot suposar-hi. I això és el que respira la seva música i el pòsit que hi deixa en tots aquells que els escolten.

Yacine & The Oriental Groove treballa ja en la presentació en directe dels nous temes. És a l’escenari on volquen tota la seva energia. Els seus directes són explosius, quasi elèctrics. Transmeten veritat i autenticitat. Però compte, perquè creen addició….

Components:
Yacine Belahcene Benet, veu i darbuka.
Yannis Papaioannou, llaud electric i veu.
Massinisa Aït-Ahmed, baix i veu.
Ertugrul Çoruk, saxo i ney.
Dani Clavera, bateria.

*Concert previst inicialment per al mes d’abril, ajornat per la inclemència del temps.