Dostoievski a Sabadell: Curs Ateneu. ‘Dostoievski, psicòleg del nostre temps’, per Josep Soler. Del 26 de gener al 16 de febrer de 2017.

Alliance Française & Teatre del Sol presenten DOSTOIEVSKI A SABADELL.

dostoievski-per-a-somni-de-l-oncle

Una doble proposta per apropar-se a un dels grans: ‘un dels accidents més feliços de la meva vida’, en paraules de Nietzsche.

  • Dilluns 9 de gener, 20h | Teatre del Sol: ‘El somni de l’oncle’, lectura dramatitzada.
  • Del 26 de gener al 16 de febrer, dijous de 19h a 21h | Casal Pere Quart: ‘Dostoievski, psicòleg del nostre temps’, curs de l’Ateneu de l’Alliance Française.

PSICÒLEG DEL NOSTRE TEMPS

Presentació de Josep Soler:

‘Dostoievski, l’únic psicòleg, per cert, de qui es podria aprendre alguna cosa, és un dels accidents més feliços de la meva vida’, va escriure Nietzsche, en un elogi que, per poc habitual en ell, esdevé encara més significatiu. Difícilment trobarem cap altra obra moderna que il·lumini amb la força que ho fa la de l’escriptor rus allò que anomenàvem l’ànima humana. I això, perquè ens va mostrar que no podem entendre el jo sense mostrar el marc filosòfic i ideològic en el qual es mou.

Qui són  què fan i per què, Raskolnikov, l’home del subsòl, Stavroguin, Ivan Karamàzov… només es pot entendre des de les seves respectives cosmovisions. No hi ha psicologia sense metafísica, podríem dir. I per a dur a terme l’exploració de les idees que vehiculen la nostra època, Dostoievski segueix sent un dels guies més fiables. I més apassionants.

Josep Soler és professor de filosofia i col·laborador de l’Ateneu de l’Alliançe française de Sabadell, on ha impartit els cursos Emocions i política (2013),  A la recerca de l’home nou (2014),  Repensant la política (2015) i Reaccionaris  (2016). Ha guanyat el Premi Arnau de Vilanova de filosofia (2013), amb un treball titulat Vulnerabilitat i empatia, i va ser premiat, també, en l’edició del 2015 pel treball A la recerca de l’home nou.

Del 26 de gener al 16 de febrer, els dijous de 19h a 21h al Casal Pere Quart (Rambla, 69).

Preu 30€, 25€ amb el tiquet de la lectura del Teatre del Sol o amb el carnet Amic Alliance (20€ amb ambdós).

És possible inscriure-s’hi per sessions (10€ per sessió), tot simplement presentant-s’hi cinc minuts abans del començament.

  • 26 de gener: La vida al soterrani. Retrat d’un home ridícul: el modern egocèntric.
  • 2 de febrer: Crim i càstig: la impossible fraternitat del superhome.
  • 9 de febrer: Els dimonis:  la revolució i els límits de l’home nou.
  • 16 de febrer: Els idiotes que ens han de salvar (Mishkin, Aliosha Karamàzov).

Podeu reservar plaça al curs amb el següent formulari:

* Què és Amic de l’Alliance ?

Més informació: tel. 93 726 96 44, infocultura@afsabadell.org,