VERMUT FILOSÒFIC 19/11/2016: L’angoixa com a afecte primordial.

  • Dissabte 19 de novembre de 2016 a les 12h, al Pati de l’Aliança.
  • Entrada: 5€ amb dret a vermut i pica-pica.
  • Reserves a infocultura@afsabadell.org o al 93 726 96 44

van-gogh-munch-leila-maia-jpg

Plantejar un debat en torn de l’angoixa comporta, sens dubte, posar sobre la taula la dimensió existencial que ens constitueix com a subjectes, la qual cosa podem traçar des d’autors com Soeren Kierkegaard o Martin Heidegger. Ara bé, més enllà de la dimensió conceptual i el seu recorregut històric, ens segueix interpel·lant l’angoixa a dia d’avui?

Semblaria que, a tenor de les directrius del discurs comú, l’angoixa tan sols es manifestaria quan quelcom trontolla, no acaba d’anar bé, menant el subjecte vers un estat d’incertesa. Partint d’aquest marc, posarem sobre la taula els següents interrogants: Com es reacciona davant l’angoixa com a afecte que no produeix sentit, sinó que l’esquerda? Cal silenciar l’angoixa o potser fóra millor interpretar-la com a indici de quelcom més? Per què l’angoixa es manifesta específicament en els subjectes dotats de llenguatge, és a dir, els humans?

Tres interrogants que permeten d’articular un debat sobre la interrelació de l’angoixa amb els malestars de l’estat actual de la civilització, i les respostes singulars que els subjectes hi donem.

A càrrec de l’Andrés Armengol Sans.

Llicenciat en Filosofia per la UAB (2012) i màster interuniversitari de recerca “Reptes de la filosofia contemporània” (2013). Des del 2014 realitza la seva tesi doctoral, finançada amb la beca FI-DGR atorgada per la Generalitat de Catalunya, la qual porta per títol provisional Vulnerabilitat, desig i violència, en règim de cotutela amb la Université de Toulouse 2-Jean Jaurès. Endemés, es forma actualment com a psicoanalista d’orientació lacaniana en el Fòrum del Camp Lacanià de Barcelona.

  • Dissabte 19 de novembre de 2016 a les 12h, al Pati de l’Aliança.
  • Entrada: 5€ amb dret a vermut i pica-pica.
  • Reserves a infocultura@afsabadell.org o al 93 726 96 44