Curs Ateneu Alliance. ‘França i els escriptors catalans’, per Pep Sanz Datzira. Del 18 de gener al 8 de febrer de 2018.

Fundació M. Rodoreda IEC

De l’art més sublim als cabarets de Montmartre, la fascinació per França, i sobretot per París, és una dèria que comparteixen cultures d’arreu del món. A Catalunya, la proximitat geogràfica i els avatars històrics han fet que les relacions amb aquest país siguin constants, ininterrompudes. L’obra de molts escriptors reflecteix sovint aquest veïnatge físic i cultural, que resseguirem a partir d’una tria de textos que comença amb les peregrinacions dels modernistes a París, passa per la brutalitat de l’exili republicà i arriba fins a l’experiència d’alguns narradors actuals.

18 gener – La bohèmia i els modernistes
25 gener – Els “feliços anys vint”
01 febrer – El pas de la frontera: 1939
08 febrer – Escriure després de dues guerres

Descarregar programa detallat per sessions

Pep Sanz Datzira (Sabadell, 1986). És llicenciat en Filologia Catalana i doctor en Traducció i Estudis Interculturals. Ha estat professor a la Universitat de la Sorbona, a la Universitat de Toulouse-Jean Jaurès i al Departament de Traducció i d’Interpretació de la UAB. Ha publicat ressenyes de narrativa actual i articles en diverses revistes i ha editat l’Epistolari Jordi Arbonès & Antoni Clapés.


Sessions: del 18 de gener al 08 de febrer de 2018
Dijous de 19h a 21h a l’Alliance Française Sabadell (Carrer Sant Joan, 35)

Preu del curs 30€ (25€ per a Amics de l’Alliance i per a socis del Club Week&). Preu per sessions (en funció de les places disponibles: 9€)

Reserveu-hi plaça:

 

* Què és Amic de l’Alliance ?

Més informació: tel. 93 726 96 44, infocultura@afsabadell.org,