CONFERÈNCIA “Cinema i societat: com el cinema ens ha influït”, per Albert Beorlegui (25 abril 2016)

conferencia-cinema-alliance-francaise-sabadellL’Albert Beorlegui oferirà la conferència “Cinema i societat: com el cinema ens ha influït” el 25 d’abril a les 20h, a l’Alliance Française de Sabadell.

L’Albert és director des del 2001 del programa cultural de Ràdio Sabadell La Caixa de Pandora que ja porta 15 anys d’emissió, i col·laborador en nombrosos mitjans de comunicació com a comentarista cinematogràfic: entre d’altres, a  RAC 1 (“El maletí del Cinèfil”) i Catalunya Ràdio (“Tot és molt confús”). Autor de diversos articles de cinema, va ser coautor amb Josep Torrella del llibre Sabadell, Cent anys de cinema (1996), i amb Jordi Tomàs del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009), a banda de participar en el Diccionari del Cinema a Catalunya (2006) que va coordinar Joaquim Romaguera. Ha format part del jurat en una trentena de concurs de cinema amateur, entre els quals hi ha el Selectiu UNICA del Concurs Nacional.

En aquesta conferència s’analitzarà molt breument com la filosofia i la literatura han creat models pels quals allò que veiem representat ens ha afectat, i es farà un recorregut pel segle XX, amb pel·lícules que han exercit algun tipus d’influència en l’espectador, sigui política, religiosa, sociològica o ecològica. Entre els fragments que s’hi analitzen hi ha el curt de Disney Los tres cerditos (1933), Casablanca (1942), Bambi (1942), Sólo ante el peligro (1951) o Tomates verdes fritos (1991) entre d’altres. 

L’entrada és lliure i gratuïta.